Top of the page

Theater De Maagd

donderdag 21 november 2019
Theaterzaal de Maagd Bergen op Zoom Rolight bewijst opnieuw dat LED licht niet ten koste gaat van sfeer
Rolight bewijst opnieuw dat LED licht niet ten koste gaat van sfeer.  Theaterzaal de Maagd is een prachtige zaal in Bergen op Zoom in een voormalig kerkgebouw. 
De zaal is een warme mix van moderne architectuur en klassieke elementen. Dit maakt dat de conversie van het zaallicht naar LED techniek extra gevoelig ligt. Rolight heeft het plan en alle componenten mogen leveren waarmee de Maagd haar zaallicht heeft omgebouwd, met als doel om de sfeer met honderden gloeilampjes te behouden. En dat is gelukt!

De basis wordt verzorgt door TDE TW2000 Moodspots die in het dak gependeld hangen. Deze Moodspots zorgen voor een basis verlichting waarvan de kleurtemperatuur van extreem warm (1400K) tot koel (6500K) geregeld kan worden. Alle balkons zijn voorzien van retrofit E27 Segula lampen die, net als de moodspots, perfect naar nul gedimd kunnen worden. Zowel de Moodspots als de Segula bulbs worden warmer van kleur bij het dimmen waardoor het gevoel van een traditionele halogeen-/gloeilamp behouden blijft, maar dan nu met een flinke reductie in energieverbruik, een betere lichtspreiding en een flexibeler inzet door individuele controle over spots en de aanpasbare kleurtemperatuur.
 
Zo heeft Rolight bewezen dat LED zaallicht niet ten koste gaat van sfeer, maar alleen maar bijdraagt aan gebruiksgemak en duurzaamheid.
 
Ben je ook geïnteresseerd in de mogelijkheden voor zaalverlichting? Neem dan contact op met ons voor een advies op maat!