Top of the page

Schouwburg Amphion

maandag 16 september 2019
Schouwburg Amphion zit de komende jaren goed met de projectoren van Christie geleverd door Rolight
Schouwburg Amphion zit de komende jaren goed! Theaterproducties worden steeds groter, spectaculairder en imposanter. 
Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van video projectie. Geen event of productie kan tegenwoordig nog zonder. Op dit moment zijn de projectoren van Christie ongekend populair bij Rolight.

Ook Schouwburg Amphion heeft gekozen voor 3 Christie LWU900 DS projectoren. Deze laserprojectoren hebben een helderheidsniveau tot 9.000 lumen en heeft meer dan 20.000 onderhoudsvrije uren, combineer dit nog eens met een garantie van 5 jaar en je weet dat je de komende jaren goed zit. De projector is geschikt voor middelgrote tot grote ruimtes waar hoge resolutie een vereiste is.
 
Schouwburg Amphion is een theater gevestigd in Doetinchem. De naam komt voort uit het oud Grieks en behoort tot één van de grootste schouwburgen in Gelderland. Bezoek het theater voor grote musicals maar ook voor kleine amateurproducties. Het hele seizoen kun je in het prachtige theater terrecht voor een ruim aanbod aan musicals, cabaret, concerten en diverse theatervoorstellingen.
 
Het theater in Doetinchem heeft gekozen voor drie LWU900 DS projectoren; ‘’Het is een compacte projector die een groot beeld kan projecteren op korte afstand’’. Het theater heeft ook gekozen voor dit model vanwege de helderheid en vanwege het feit dat het een laserprojector is. Laserprojectoren zij vaak kleiner en een stuk energiezuiniger en stil dan andere projectoren. Naar verwachting worden de drie producten in de topmaanden juni en juli twee tot drie keer per week gebruikt, in totaal verwacht Amphion de projectoren 50 keer per jaar te gebruiken voor voorstellingen en congressen.
 
Naast Christie is Rolight ook importeur van grandMA, de razend innovatieve lichtsturingen die eenvoudig te bedienen zijn. Deze lichtbesturingen zijn hierdoor enorm populair. Om deze twee reden heeft Schouwburg Amphion ook gekozen voor een grandMA Command Wing. ‘’Het is een compact systeem en we willen het gebruiken voor het aansturen van de LED installatie’’. Dit type is perfect voor iedere belichter om in de wereld van MA Lighting te stappen. Het voordeel van de Command Wing is dat er makkelijk een verbinding gemaakt kan worden tussen de lichtsturing en de computer. Hierdoor zijn alle functies direct beschikbaar.
 
Vorige week heeft Rolight de projectoren geïnstalleerd en de stuurtafel geleverd bij de Schouwburg. ‘’In de toekomst hopen we meer zaken met elkaar te kunnen doen. De samenwerking is goed en correct en Rolight is ook buiten werktijd erg betrokken’’.

Aan de achterkant wordt gesleuteld door iemand en vooraan is iemand spullen aan het verzamelen De GrandMA3 met scherm van rechts gezien Een stellage voor een projector die in elkaar wordt gedraaid door een medewerker van Rolight De grandMA3 met scherm van links gezien