Top of the page

B&V Geluid en ‘t Voorhuys kiezen voor GrandMA3

maandag 2 augustus 2021
De grandMA3 compact XT

Emmeloord bruist, en daar dragen Cultuurbedrijf Noordoostpolder en B&V Geluid hun steentje aan bij. B&V Geluid leverde , via Rolight, aan Theater ‘t Voorhuys een splinternieuwe GrandMA3 Light regietafel.

Cultuurbedrijf Noordoostpolder is de overkoepelende organisatie achter o.a. Museum Schokland, Kunstuitleen Emmeloord, en Theater ‘t Voorhuys. ‘t Voorhuys opende haar deuren al in 1953, maar in de theaterzaal wordt sinds kort gebruik gemaakt van de modernste technologie. In samenwerking met technisch leverancier B&V Geluid en MA distributeur Rolight koos de technische ploeg voor een grandMA3 Light lichttafel. De relatie tussen B&V Geluid en Rolight gaat al tientallen jaren terug. Het bedrijf, opgericht in 1993 door Chiel-Jan Vries, kocht al in snel haar eerste MA Lighting apparatuur.

Erik-Jan Vries, zoon van de oprichter en al jarenlang medefirmant, vertelt: “In 1996 kochten we onze eerste MA dimmers, en ook een ScanCommander. We waren daar heel vooruitstrevend mee, het was een van de eerste ScanCommanders in Nederland.”

Volgens Erik-Jan, die onder de naam De Audiodokter onderhoud verzorgt voor entertainment technologie voor klanten uit heel Nederland, wordt de ScanCommander nog steeds regelmatig ingezet: “Het blijft een prima stuurtafel voor kleine shows, en ik kan hem zelf prima onderhouden. Op wat kleine krasjes na is hij nog in topconditie.” De relatie met MA Lighting is al die tijd in stand gebleven. Zo gebruikt B&V Geluid sinds 2009 een MA2 Ultralight in haar eigen producties. “Ook daarmee waren we er vroeg bij. Ook deze MA tafel is vrijwel onverwoestbaar.” En nu richt Vries zich op de toekomst…

“Ik verwacht dat we op korte termijn zelf ook gebruik gaan maken van de MA3 sturingen. Een Compact XT zou perfect in onze producties passen. Voor ‘t Voorhuys is het sowiese een uitstekende keuze; de vele innovatieve nieuwe functies en de intuitieve interface maken het makkelijk voor de ploeg om snel in te spingen op de wensen van elke voorstelling, of het nu toneel, live muziek of een zakelijk evenement betreft. “ Technicus van ‘t Voorhuys Olivier Eijpe was al vóór de levering van de console voorbereid op de nieuwe aanwinst; hij volgde bij Rolight een MA3 training.