Vragen?   053 - 4320 644

Rolight is een onderneming die meedenkt bij het invullen van jouw belichtingswensen

 

Wij hebben een passie voor professionele belichting en willen onze kennis graag met je delen.

 

Verlichting en beeldprojectie kan worden toegepast in zeer veel situaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pretparken, winkels, gebouwen, scholen, musea en theaters.

 

 

 

Rolight

Josink Kolkweg 10

7545 PR Enschede

 

Telefoon  053 432 06 44

Email      info@rolight.nl

 

Rolight Trainingen

 

Vergroot je kennis bij Rolight op de volgende data:

 

 

 

Prolyte Campus

 

15 april (uitgesteld)

 

Prolyte Campus

 

16 april (uitgesteld)

 

grandMA2 user training

 

21 / 23 april (uitgesteld)

 

grandMA3 transition training

 

6 mei (uitgesteld)

 

grandMA3 transition training

 

7 mei (uitgesteld)

 

grandMA3 user training

 

2 t/m 4 juni

 

grandMA2 user training

 

8 t/m 10 september

 

Lees hier meer over welke training het beste bij je past.

 

MALighting biedt ook e-learning trainingen aan. Hierdoor kun je leren op de tijd en plek die jou het beste uitkomt! Scroll daarvoor naar beneden of klik hier.

 

Wil je geen nieuws missen over onze trainingen? Houd dan onze Facebook in de gaten. Of meld je aan voor onze trainingen nieuwsbrief!

De trainingen nieuwsbrief wordt alleen verstuurd als er nieuws is over trainingen. Wij gebruiken deze niet om bijvoorbeeld aanbiedingen te communiceren, daarvoor kun je je aanmelden voor onze reguliere nieuwsbrief.


Rolight biedt trainingen voor de producten van MA Lighting en de Prolyte campus. Dit aanbod zal in de toekomst uitgebreid worden naar andere producten/merken. Afhankelijk van het soort training is het aantal deelnemers ongeveer 10 personen. Bij inloopdagen ligt dit aantal hoger.

 

Mocht je zelf al een aantal deelnemers hebben voor een training, dan kunnen wij ook een -in house- training geven. Neem hiervoor contact met ons op.

 

 

 

MA e-Learning: Leer grandMA2 en grandMA 3 kennen in je eigen tijd!

Rolight verzorgt al jaren met veel succes traingingen op de populaire GrandMA lichttafels. Deze trainingen vinden plaats in onze studio in Enschede, of op locatie bij scholen, bedrijven en theaters. Maar wat als de training waar je in geïnteresseerd bent al is volgeboekt? Of je hebt geen tijd om te komen op onze geplande data?

 

 

Met MA University e-learning leer je de GrandMA en dot2 lichttafels kennen op een tijd en plaats die jóú het beste uitkomen. Gewoon op je eigen computer of tablet, in combinatie met de gratis MA Lighting onPC software

Op MA University e-learning vind je trainingen van diverse regietafels van MA Lighting, onderverdeeld in duidelijke hoofdstukken, voorzien van afbeeldingen en korte video’s.

 

De volgende onderdelen staan online:

  • GrandMA3 Basic Training
  • GrandMA3 Transition Training (overstappen van GrandMA2 naar GrandMA3)
  • GrandMA2 User Training
  • GrandMA3 Using Mode2 (gebruik van GrandMA2 software op GrandMA3 Hardware)
  • Dot2 Introduction

 

Elk onderdeel wordt afgesloten met een toets, en als je de hele training hebt gevolgd kun je zelf bij ons een certificatiecode aanvragen. Natuurlijk gaat er niets boven hands-on training op echte GrandMA2 lichttafels. Rolight blijft dan ook trainingen verzorgen, onder leiding van ervaren trainers en in de bekende gastvrije Rolight sfeer. Maar of je nu een ervaren gebruiker bent die zijn kennis wil bijspijkeren, of voor het eerst GrandMA lichttafel wilt gaan gebruiken: e-learning is voor iedere belichter van waarde.

 

E-learning account aanvragen

 

 


Welke MA training kan ik volgen?

Iedereen die op een grandMA stuurtafel werkt, of hiermee wil leren werken, kan een training volgen bij ons. Dit aangezien wij onze trainingen hebben onderverdeeld, op deze manier kunnen wij je een training aanbieden die aansluit bij jouw behoeftes. Wij bieden user training (voor gebruikers met weinig tot geen ervaring), advanced user training en de Startshow Design training (voor gevorderde).
Lees hieronder wat voor jou de best passende training is.

Basic user training (weinig ervaring)
Als je nog geen, of erg weinig, ervaring op een grandMA stuurtafel hebt kies je voor de user training. In deze training worden de meeste functies van de desk behandeld. Als je de training hebt afgerond wordt je geacht zelfstandig een show te kunnen draaien. Enige ervaring met DMX lichtsturing in het algemeen is wel gewenst, voordat je aan deze training deelneemt.

Advanced user training (ervaren gebruiker/vervolg op user training)
Na de user training bieden we de advanced user training aan. Dit is een vervolgcursus op de user training en gaat dieper in op de stof. We raden je af om de user training en de advanced user training direct achter elkaar te volgen. Het is veel zinvoller om eerst een paar maanden ervaring op te doen en dan de advanced training te volgen. Ook mensen die al wat meer ervaring hebben op de grandMA, maar de user training niet hebben gevolgd zijn welkom in de advanced training.


Daarbij moet wel gezegd worden dat de ervaring leert dat ook gevorderde gebruikers de user training als waardevol ervaren. Ondanks dat een (groot) deel van de kennis bekend is. Leer je toch vaak op een andere, gestructureerde manier naar je programmering te kijken. Daarbij kun je vaak veel leren van de ervaringen van de trainer en/of van de andere cursisten, die dingen misschien op een net andere manier doen.

Overweeg je de user training over te slaan, controleer dan wel even goed of je echt alle onderwerpen beheerst. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op!

 

Startshow Design (Zeer ervaren, vol met praktische tips en tricks)
Ondanks dat de advanced user training je meeneemt in veel geavanceerde functies van de desk is dit geen training vol praktische tips en tricks. Daarvoor hebben we de Startshow Design workshop. Hierin wordt ingegaan op het effectief opzetten van je startshow en het slim gebruiken van macro’s. Op deze dag wordt er minder vastgehouden aan een programma waardoor er meer tijd is voor individuele begeleiding. Op deze manier kun je leren op een zo snel mogelijke manier up and running te zijn voor jou klussen. Voor het volgen van deze training moet je minimaal een aantal jaar operator ervaring hebben en/of de advanced training gevolgd hebben.


Veel succes met je keuze. En wat je ook kiest, je gaat zeker veel leren.

Tot ziens bij Rolight!