Top of the page

Theaters Tilburg

maandag 2 maart 2020
Moodspots in het Theaters Tilburg
Voor elke stemming het juiste licht! Hét culturele huis van de stad, Theaters Tilburg, staat voor hoge kwaliteit, gastvrijheid en innovatie. 
Met een schouwburg, concertzaal, studio en restaurant is dit een ontmoetingsplek voor het publiek, de makers en de organisatie.

Theaters Tilburg gevallen voor de charme van Moodspots van Rolight   Theaters Tilburg vanaf het podium gevallen voor de charme van Moodspots van Rolight

De prachtige theaterzaal werd geopend in 1961. Dit maakt de conversie van zaallicht naar moderne LED techniek gevoelig. Toch is Theaters Tilburg gevallen voor de charme van Moodspots. Deze spots verenigen vele voordelen van LED met de sfeer van klassieke  gloeilampen. Rolight Projecten heeft zowel de schouwburg als de studio mogen ombouwen. In beide zalen zijn in totaal rond de 150 TW2000 & WD800 spots geplaatst als zaalverlichting.
 
Deze energiezuinige LED spots hebben veel gebruiksmogelijkheden. Denk hierbij aan een betere lichtspreiding en een flexibelere inzet door individuele controle over de spots. Door de kleurtempratuur handmatig te variëren van neutraal wit (4000 K) tot zeer warm wit (1400 K), wordt de ervaring in een ruimte onmiddellijk veranderd. Door het licht automatisch warmer te laten worden bij het dimmen, blijft het warme gevoel van dimmende gloeidraden behouden. Hierdoor is het mogelijk om de stemming en de sfeer van het publiek in de zaal te beïnvloeden. De spot is in staat om elke wittint te creëren en geeft daarmee een enorme vrijheid wanneer het gaat om een lichtontwerp. Daarnaast heeft de Moodspot een perfecte, traploze dimmer curve: vloeiend, gelijkmatig, en zonder storende of zichtbare overgangen.
 
Door deze unieke en veelzijdige gebruiksmogelijkheden is het logisch dat vele theaters kiezen voor de Moodspot als sfeervol en energiezuinig zaallicht. Theater de Maagd, Hoftheater Raalte en vele anderen gingen Theaters Tilburg voor.
Hiermee heeft Rolight Projecten bewezen dat LED zaallicht niet ten koste gaat van sfeer, maar alleen maar bijdraagt aan gebruiksgemak en duurzaamheid.
 
Ben je ook geïnteresseerd in de mogelijkheden voor zaalverlichting? Neem dan contact op met de projectenafdeling van Rolight voor een advies op maat!
Theater Tilburg grote zaal is voorzien van deze energiezuinige LED spots die veel gebruiksmogelijkheden hebbenRolight Projecten die de zaal heeft voorzien van energiezuinige LED spots