Top of the page

500ste e-learning cursist: Gert!

woensdag 13 mei 2020
Gert Stallinga, de 500ste Nederlandse deelnemer aan de MA university e-learning
Deze week bereikte MA university e-learning een mooie mijlpaal; Rolight verwelkomt met trots onze 500ste Nederlandse deelnemer; Gert Stallinga! 
Hij is bepaald geen onbekende in de branche. Maar zelfs met bijna 20 jaar ervaring valt er altijd nog wat te leren. We spraken met Gert over zijn werk, over lichttafels, en over de overstap naar een nieuw platform. 

Stel je even voor, alsjeblieft.
Mijn naam is Gert Stallinga, en ik ben ZZP-er met m’n bedrijf “Lights By: Gert”. Volgend jaar januari zit ik 20 jaar in het vak. Ik was er op tijd bij, zeg maar…
 
Wat doet Lights by: Gert zoal?
Mijn vakgebied omhelst theater, live events en televisie, waarbij ik voornamelijk systeemtechniek doe. Af en toe tik ik een theatervoorstelling of een feestje, maar operaten is eigenlijk niet mijn core-business…
 
Maar wel voldoende om het interessant te maken om meer over de MA Lighting tafels te leren, toch? Of heb je al ervaring?
Mijn favoriete MA blijft stiekem nog de MA1 Light… maar die is wel ietwat achterhaald door de huidige techniek. Voor iemand die vanaf Compulite kwam was dit een redelijk goede overstap. Voor de MA2 heb ik de Basic en Advanced cursus gevolgd, maar omdat ik te weinig uren achter een tafel maak is niet alles echt blijven hangen. Ik heb een grandMA3 Command Wing gekocht zodat ik op de toekomst ben voorbereid.
 
Hopelijk kan MA University je daarbij helpen. Hoe hoorde je over e-learning?
Van de training hoorde ik op Facebook best veel dus dacht ik daar ook maar eens aan te beginnen; de YouTube filmpjes van MA geven nog niet alle duidelijkheid die je zou willen. Als je meer wilt weten over Phasers is het YouTube filmpje van Fiets.de een echte aanrader!
 
Je kunt natuurlijk ook een training bij Rolight komen volgen!
Ik zal eerst maar eens kijken wat ik kan leren van de e-learning.
 
Zijn er andere trainingen waarin je interesse zou hebben?
Ik heb eerder al de MA Network Operator training gevolgd, die gaat specifiek over netwerken binnen MA… nog wat meer uitstapjes naar ELC of Luminex zouden in die training welkom zijn.
 
Wordt aan gewerkt! Hopelijk daarover snel meer nieuws. Maar nu eerst maar eens studeren op MA3. Wat verwacht je er van?
Wat ik hoop te leren is dat ik de structuur van de MA3 goed ga begrijpen, waardoor ik makkelijk kan troubleshooten bij het soort storingen die je aantreft bij minder ervaren operators. The biggest bug is usually between the desk and the chair! Aantonen dat de tafel iets niet uitstuurt is makkelijk, maar helpen te vinden waarom dat het niet gebeurd.. dat is meer waard.
 
Dank je voor je inschrijving, en voor je tijd, Gert. We wensen je veel leerplezier. Je Rolight FunBox komt eraan!
 
Deelnemen aan MA University e-learning is helemaal gratis. Ga naar www.rolight.nl/trainingen en schrijf je in!
En wil je oefenen met echte grandMA lichttafels? Elke woensdag is het Workshop Woensdag in onze workshopruimte!