Paginabegin

Biologisch afbreekbare confetti

donderdag 30 maart 2023
Prolyte Campus 2023

Biologisch afbreekbare confetti 
Na 3 jaar onderzoeken en testen is het MAGIC FX, als eerste ter wereld, gelukt om biologisch afbreekbare confetti te creëren met TÜV certificeering. Het TÜV OK biodegradable label geeft de garantie dat de confetti volledig biologisch afbreekbaar is in de bodem, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor het milieu. 

Veel gestelde vragen over de biologisch afbreekbare confetti van Magic FX:

1. Is de papieren confetti van Magic FX biologisch afbreekbaar? 
Ja, de papieren confetti is biologisch afbreekbaar. De confetti en streamers zijn van speciaal ontworpen papier dat biologisch afbreekbaar en vuurbestendig is. De volgende kleuren zijn TÜV OK biodegradable gecertificeerd: donkerblauw, lichtblauw, donkergroen, lichtgroen, zwart, wit, roze, geel en oranje.  

2. Is mijn (oude) voorraad confetti van Magic FX ook biologisch afbreekbaar? 
Na het ontwikkelen en de goedkeuring van het nieuwe biologisch afbreekbare en brandwerende materiaal (eind 2021), is Magic FX al begonnen met het produceren van producten gemaakt van dit nieuwe materiaal. Er moest alleen nog gewacht worden op de definitieve test- en certificeringsprocedures van TÜV Oostenrijk in 2022.  

Alle nieuwe bruine kartonnen (gemerkt met BLOW YOUR MIND) dozen bevatten deze nieuwe biologisch afbreekbare confetti en streamers (behalve de paarse en fluor kleuren)! Alleen de oude witte kartonnen dozen bevatten nog confetti dat niet biologisch afbreekbaar is.  

3. Is de biologisch afbreekbare confetti direct oplosbaar in water? 
Biologisch afbreekbaar en wateroplosbaar zijn twee verschillende begrippen. Uiteindelijk breken veel materialen af, maar het is belangrijk om te zorgen dat materialen niet schadelijk zijn voor de natuur. De biologisch afbreekbare confetti van Magic FX lost niet direct op na een kleine regenbui. Je kunt het vergelijken met een blad van een boom, dat is ook niet binnen een paar maanden opgelost.  

De biologisch afbreekbare confetti is niet schadelijk voor het milieu, tast de bodem niet aan en breekt af binnen de TÜV normen (maximaal 2 jaar). Dit is niet het geval met wateroplosbare confetti. 

4. Zijn de metallic kleuren confetti van Magic FX ook biologisch afbreekbaar? 
Nee, de metallic kleurige confetti is niet biologisch afbreekbaar, want ze zijn gemaakt van PVC. Daarom adviseren we om de metallic kleurige confetti alleen indoor te gebruiken en de confetti na gebruik weg te gooien bij het plastic afval.  

5. Is de confetti kleurvast? 
De confetti is zo geproduceerd dat het kleurvast is. In zeer uitzonderlijke gevallen kan de confetti vlekken achterlaten. Dit kan gebeuren als de confetti nat wordt en in contact komt met geïmpregneerd materiaal zoals tenten, houten vloeren of meubels of in combinatie met alcohol en schoonmaakmiddelen. Kies witte confetti, om er zeker van te zijn dat de confetti geen vlekken achterlaat.


One planet. One million parties.  

       
​Voor meer vragen ​kun je ​contact met ons opnemen ​of bekijk alle producten van MAGIC FX.