Vragen?   053 - 4320 644

Rolight is een onderneming die meedenkt bij het invullen van jouw belichtingswensen

 

Wij hebben een passie voor professionele belichting en willen onze kennis graag met je delen.

 

Verlichting en beeldprojectie kan worden toegepast in zeer veel situaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pretparken, winkels, gebouwen, scholen, musea en theaters.

 

 

 

Rolight

Josink Kolkweg 10

7545 PR Enschede

 

Telefoon  053 432 06 44

Email      info@rolight.nl

 PR Lighting en Expolite Break Free!

Een live- tribute aan de legendarische muziek van Queen betekent dat er een even groots bijpassend lichtontwerp op zijn plaats is.

Toen Nick de Craen, van NixTrix lichttechniek, begon aan zijn ontwerp voor de theatertournee “I Want to Break Free” stond één ding vast: er zouden heel veel parren aan te pas komen. Het werden er ruim 200.

 

Die wens leverde echter weer een andere uitdaging op: welke armaturen gebruik je in combinatie met zo’n overmacht aan parren? Nick wist wat hij zocht: maximale output in een klein, handzaam armatuur, een uitgebreid pakket mogelijkheden, en traploze kleurenmenging.

 

Rolight leverde voor deze tour een aantal PR Lighting XR-350 BWS fixtures. Dit paradepaardje van PR Lighting is één van de eerste volledige hybride spot-armaturen: een Philips Platinum 17R lamp levert een enorme lichtopbrengst, en het uitgekiende lenzenstelsel maakt het mogelijk om de moving head te gebruiken als een wash of een spot, en zelfs als een beam-armatuur met een felle, vlijmscherpe bundel met een hoek van 4 graden! Met 2 gobo-wielen, een vast kleurenwiel én een CMY-kleursysteem biedt de XR-350 BWS een zeer compleet pakket aan functies in een compacte behuizing. En dat met genoeg power om door een grote hoeveelheid conventioneel licht heen te snijden.

 

“Wat ben ik blij met de nieuwe lampjes!” postte Nick recentelijk nog op Facebook. “Super effecten met de dubbele, roterende prisma’s en de CMY!”

 

Daarnaast maakt Nick gebruik van diverse Expolite wash armaturen. Met de TourWash 76 en TourWash Mini 28 heeft Nick de beschikking over RGBW-kleurmenging en voldoende zoom-bereik om snel te schakelen tussen podiumvullende totalen of strakke bundels.

 

“Verbaasd over de enorme power en controle over dim-curve en beam van de LED-washes”. Nick bedient de show vanaf zijn eigen, vertrouwde GrandMA 1 Light.

 

De Queen Tribute tour “I Want To Break Free” speelt nog tot mei 2017 in theaters door het hele land. Het team van Rolight is naar de voorstelling in Enschede op 13 januari geweest, waar we zelf hebben kunnen genieten van legendarische muziek en een indrukwekkende lichtshow.

 

http://www.queentour.nl/