Vragen?   053 - 4320 644

Rolight is een onderneming die meedenkt bij het invullen van jouw belichtingswensen

 

Wij hebben een passie voor professionele belichting en willen onze kennis graag met je delen.

 

Verlichting en beeldprojectie kan worden toegepast in zeer veel situaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pretparken, winkels, gebouwen, scholen, musea en theaters.

 

 

 

Rolight

Josink Kolkweg 10

7545 PR Enschede

 

Telefoon  053 432 06 44

Email      info@rolight.nl

 

< Terug naar: Projector kiezen

 

BoldColor technologie

 

Een 1DLP laser fosfor (phosphor) projector zonder Christie BoldColor technologie maakt gebruikt van een blauwe laser diode op een fosfor wiel om groen en geel te creëren. Het blauwe licht gaat door een opening in het wiel. Vervolgens stuurt de projector groen en geel door een kleurwiel om rood en groen te creëren, terwijl het blauwe licht door een diffuus raam gaat. Op deze manier creëert de laser fosfor projector de drie primaire kleuren (rood, groen en blauw). De projector stuurt de gemaakte kleuren (blauw, groen, geel, en rood) naar het beeldoppervlak (de DLP chip). Vanaf de DLP chip wordt het licht door een lens op het projectiescherm gestuurd.

 

Laser Phosphor technologieLaser Phosphor technologie

 

In bovenstaande afbeelding is duidelijk de meerwaarde van het Christie BoldColor systeem te zien. Doordat er gebruik wordt gemaakt van twee blauwe laser diodes, een rode laser diode en een verbeterde optische kamer is het mogelijk om meer realistische kleuren en verzadigingen weer te geven. Door deze technologie bezitten de Christie projectoren met BoldColor technologie een zeer hoge contrastratio, tot wel 4.000.000:1.

 

Christie BoldColor


Andere leveranciers passen vaak technieken toe om meer helderheid uit projectoren te krijgen, dit levert een aantal grote nadelen op, die ten koste gaan van de beeldkwaliteit. Een aantal van deze nadelen zijn: oververzadigde kleur groen, compressie in witte en zwarte delen, wit met gele tint, rood oogt meer oranje en de kleuren zijn oververzadigd.


Door een projector aan te schaffen met Christie BoldColor technologie profiteer je van de volgende voordelen:
 


Geen oververzadigde kleur groen
voorrdelen


Geen compressie in de witte delen


Geen compressie in de zwarte delen


Geen wit met gele tint


Het rood oogt niet oranje

 

Kleuren zijn niet oververzadigd